Corona maatregelen ICL Fysio

Naar aanleiding van de berichtgeving van 15 maart 2020 zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen om uw en onze veiligheid te waarborgen. Dit baseren wij mede op de richtlijnen die door de overheid bekend zijn gemaakt:

 

1. Vanaf 16 maart t/m 6 april zullen geen groepslessen bij ICL Arbeid en ICL Fysio plaatsvinden. Dit betekent dat de FysioVitaal, de Arbeidsrevalidatie, de beweeggroepen en de Vroege Interventie groepen geen doorgang zullen vinden. Deze groepslessen zullen ingehaald worden op een later tijdstip. Voor de patiënten waarvoor doorgang noodzakelijk is zullen individuele sessies worden ingepland. Maximaal twee patiënten zullen aanwezig zijn in dezelfde ruimte met gepaste afstand. Hiervoor zullen onze professionals u telefonisch benaderen.

2. De re-integratiecoaches, de arbeidsdeskundige en de psychosociaal trainers zullen de gesprekken grotendeels telefonisch afhandelen, tenzij het niet anders kan. Hiervoor zullen ze op het geplande tijdstip contact met u opnemen via uw mobiele nummer. Het kan zijn dat hiervoor onze nummers worden afgeschermd. Hiermee beperken we het aantal mensen bij ons op kantoor en vermijden we reizen naar andere locaties.

3. Fysiotherapeutische behandelingen kunnen wel plaatsvinden op al onze locaties. Dit zijn een op een behandelingen, waar u alleen naartoe komt, waarbij partners-kinderen niet welkom zijn tot nadere order.

Wij hanteren verscherpte hygiëne maatregelen:

• Bij koorts (>38 graden), verkoudheid of hoesten/niezen vragen wij u om niet naar de praktijk te komen en uw afspraak te verplaatsen.

• Wij schudden geen handen.

• Wij vragen iedereen bij binnenkomst de handen te wassen op de toiletten die op onze locaties aanwezig zijn. Hier staat desinfecterende zeep en hangen papieren handdoekjes waarvan u gebruik kunt maken. De deuren van de toiletten staan open om contact met deurklinken te voorkomen.

• Wij verzoeken patiënten bij iedere behandeling een schone handdoek mee te nemen en deze te wassen na de behandeling. De behandelbanken worden door ons na iedere behandeling schoon gemaakt.

• Kom op tijd. Niet te laat en niet te vroeg. Op deze manier kunt u direct met de fysiotherapeut naar de behandelkamer. Iedere fysiotherapeut maakt gebruik van een eigen ruimte. Dit voorkomt dat mensen in de wachtkamer samen hoeven te zitten. 

• Onze fysiotherapeuten wassen na iedere behandeling grondig hun handen en zullen niet ingezet worden indien ze enige klachten vertonen.

 

Mocht u uw afspraak willen annuleren kan dit voor ICL arbeid via 043-3030040 of voor ICL Fysio via 043-3473555. Onze secretaresses staan u graag te woord.

 

Het bovenstaande is conform de richtlijnen van de beroepsvereniging KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie). Wij volgen met onze praktijk het advies van het KNGF inzake openstelling van de praktijk en zullen u informeren indien er wijzigingen plaatsvinden. Ons is gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Risicopatiënten worden verplaatst naar april, voor noodzakelijke zorg blijven we open.

 

Team ICL Arbeid en ICL Fysio

Teamfoto_fysio.png